Monday, December 7, 2015

Selamat Ulang Tahun Bonda

Assalamualaikum..

Selamat Hari Jadi, Selamat Ulang Tahun, Selamat Hari Lahir, Happy Birthday, Happy Bornday !!

Ini semua untuk umi,
Hari lahir yang ke ..... ? opsss ! Rahsia..
Umi selalu muda untuk kami,
Tak kira berapa angka yang akan bertambah .. umi tetap muda, cantik, hebat and cool untuk kami !

Selamat dilahirkan oleh Wan kami pada 07/12/.....
Wan kami pon super woman..membesarkan umi kami dengan cekal tanpa suami !
miss u wan... Al Fatihah..

Untuk umi,
Selamat ulang tahun... i love you always
Semoga umi sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah.. Semoga diberi kesihatan yang baik, untuk menempuhi hari-hari yang mendatang
Dipanjangkan usiamu dan dimurah kan rezeki mu..
Serta semoga berbahagia disamping kami anak-anakmu serta suamimu..

I LOVE YOU umi....

Friday, November 27, 2015

Tempat Kerja Punya Hal Lah !





Assalamualaikum...

Beradap sesama manusia, manners !
Tak faham langsung dengan mereka sekeliling aku nih,
Over semua nya..

Aku ?? memang tak peduli langsung pon !
kadang-kadang satu benda news pon aku tak ambik peduli,
Lantak lah depa ! nak bergusti ke apa..

Bingit !
Suara mereka-mereka nih kalau gaduh... Perghhh !
Hilang kosentrasi aku nak buat kerja !
Hadoii

Masing-masing nak defend diri,
Even benda tuh kadang-kadang salah nya pada mereka,


Apa ? Kenapa ? Lahh ?? Oh.. Entahlah ...  Sabar ye..
Hahahaha tu jelah reaction aku setiap kali..

Buat apa nak layan stress depa-depa ni..
Sebab, depa-depa ni tak pernah layan stress aku pon..kan ?
layan lagu lagi best !
Karoke dalam hati sorang-sorang.. lalalalalala~



oit layan kan je lah stress hampa masing-masing tuh..
okey ..bye !
kih kih kih kih kih


Wednesday, November 25, 2015

mungkin kita lupa..

Assalamuaikum..
Kiasan semata-mata.. untuk hari ini..

Pejamkan mata, dalam angan, aku nampak gelap,
Sikit pon tak nampak cahaya,
Jalan yang kita lalui..
Aku ke timur, Kau ke barat,
Dulu kita pernah berada di tengah-tengah kebuntuan,
Tapi timur pilihan ku, Barat pilihan mu,

Bersyukurlah dengan pilihan ini..
Moga cahaya tiba nanti..

Kita mampu tersenyum,
Ikhlas atau tak,aku tak mampu jawab,
Moga senyuman ini akan sentiasa aku kirimkan walaupon kelat
Moga senyuman yang kau kirimkan itu menjadi Ubat !


Wahai kawan...
mungkin aku lupa..
Sebenarnya kau lah kawan aku itu...


Sekian.






Friday, November 20, 2015

preggy ..?

Assalamualaikum..

Straight to the point ea.. Meh sini nak share picture time preggy.. sebelum ni aku tak gemor sangat nak share..lepas bersalin..rasa nak share pulak, bukan ape...orang cakap rindu time preggy tu..hakhakhak !

Ni muka time preggy.. jerawat tumbuh subur sekali ye... kadang-kadang banyak pastu tiba-tiba hilang..macam chipsmore dah...


Haha..since aku preggy, kat opis aku selalu tersengguk sengguk..tengok la tu muka aku ngantuk tahap cipan tuh..



See..muka aku...kembang bermangkuk-mangkuk kan? Mendonat sangat !

Nah..aku tak banyak sangat gambar preggy,tapi aku share je lah yang hado okeyh ?


Ni perut time 7bulan...tak beso sangat..




Time nih 8 bulan..huhuhu


Tu je lah yang hado...cukup lah...nanti ada masa kita share story pasal my sunshine lili plak ok...

Ok cukup lah sharing for today. K bye dik non sekalian !




Penyeri Hidup

Assalamualaikum..

Bangun pagi, bukak mata... Senyum je aku mampu, sampai pipi (~______~)
Aku lihat dia kat sebelah.. how sweet you are !
Gi kerja, tengok dia puas-puas.. kucup, peluk kuat-kuat, ketat-ketat ! Sayang nya lah nak tinggal !
Sampai tempat kerja ........ hari-hari tak missed pon bukak handphone tengok gambar ...
Time balik ...Sharp pukul 5.30 bergegas balik !
Nampak dia...... argggghhhhhhhh.. rindu nya kamu nih....

Dia senyum....dia borak... Release!! Habis semua masaalah dalam kepala otak nih... Bahagia je rasa..
Alahaii anak ! You are my Everything after your abi..hahahah !

Muka dah macam abi dia dah sekarang.. so curi-curi tengok anak..package tengok abi dia sekali.. Hahahah !


Nah ! belanja gambar Anak ! Anak scale bapak dia 1:1  Hahahaha !



 Hye semua !

Saturday, August 8, 2015

Jumpa Blog Balik.... dan...

Assalamualaikum...

Last posted on September 2013 and now, August 2015...
What a long time... tinggalkan blog ni kesepian tanpa tuan..

Got a lots of story that i left in my silent memories.. 
Yes, Silent mode actually..

2014 
Im married !
With this guy .....

Yes, He is my best friend, my boyfriend, my fiancee... and my husband !
He is my Syurga ! My Super Hero after my Abah !

Setelah Kahwin...

Baru aku tahu kehidupan berumah tangga nih macam mana, Tak yah citer banyak la.. 
Aku rasa, korang mesti tau kan ape benda yang nampak ketara bila lepas kahwin kan ??

1. BERAT AKU !? - 3 to 5 kilo je mendadak dek non !
2. MAKAN ? - hmmm HAHAHAHAHA
3. KERAJINAN ? - eXtra varganza !
4. INGIN TAHU ? - as a Stalker !!! Hahahaha.
5. SAFE ! - like...i'm hire a bodyguard ! 

DAH...Cukup la dulu... Malas nak story lebih ..sebab aku tau..korang semua pon lebih kurang aku jugak kan... ?

Okie.. Sampai Ketemu Lagi,

Bye !












Friday, September 6, 2013

update by SYAZAIZZATI

Hye people.. :) 

Lama nya saya tinggal kan blog nih... Cian blog nih tak berTUAN ...
Okie.. Sorry ~

Tuan nya blog nih nak share sikit perihal sekeliling dan peribadi yang tak berape nak abadi nih..
Umur saya dah masuk 24 tahun !! Dush*!
Kesihatan tubuh badan nih tak berape nak stabil sangat sekarang.. sebab da tak remaja ?? hahaha
Umum nya semua orang dah tahu saya single but not available :) "dah di book"

So.. plan plan plan nak mendirikan rumah yang bertangga tu COMING SOON !!
When ? WAIT ha... 
Kalau ada MESTI upload gambar.. Mesti ! sebab habit "giler gambar"
Preparation ??? ON the WAY...
Yang penting biar lah semua nya berjalan dengan baik :) 

Untuk tubuh badan nih... Kena tersangat sanggap la KUAT ! 
Banyak benda nak buat wei... :(

Ada news nanti update lagi... JANJI

Okie..done ! TQ for reading me :)